Xenofobia este o cale spre fascism. Am remarcat de multe ori că actuala guvernare PAS merge tot mai insistent spre fascism, mascat de ei în așa-numita 'integrare europeană'.

  • 30.10.2023

Xenofobia este o cale spre fascism. Am remarcat de multe ori că actuala guvernare PAS merge tot mai insistent spre fascism, mascat de ei în așa-numita "integrare europeană". 


Condamn deciziile discriminatorii și xenofobe ale conducerii Instituției Publice "Teleradio Moldova", care a interzis limba rusă în emisiunile de dezbateri electorale. Le amintesc celor înscăunați de PAS în fruntea unei instituții publice despre pedeapsa penală pentru discriminare și semnarea urei inter-etnice. 

Suntem o țară multietnică, iar în municipiul Chișinău trăiesc în mod pașnic reprezentanții a zeci de etnii. Limba rusă este oficial limbă de comunicare inter-etnică și trebuie să evităm aprinderea unor conflicte pe criterii de limbă. Ceea ce face conducerea "Teleradio-Moldova" nu este doar o intervenție directă în procesul electoral, dar și un precedent periculos care poate genera conflicte sociale, respectiv, trebuie investigat sub aspect penal. Eu optez pentru unitatea în diversitatea noastră culturală și etnică, pentru că aceasta este o bogăție a noastră pe care trebuie să o păstrăm și să o dezvoltăm.